AVO E2 – Frigro E1

Dit was dan de 1e wedstrijd in het nieuwe jaar. Spannend, kunnen we het nog? We waren zo lekker op dreef met z’n allen. Gelukkig gaat het ook wat beter met Hedser en kan hij hopelijk de volgende keer weer meedoen.

We moesten dit keer helemaal naar Assen. We vertrokken al om kwart over 8 en moesten dus nog vroeger opstaan dan op een gewone schooldag. Gelukkig begon het pas net voor Assen te sneeuwen. En waren we mooi op tijd voor de speech en konden we nog net even inschieten. Hendrike wist het gat van de korf gemakkelijk te vinden bij het inschieten. Dus aan haar het advies om dit ook in de wedstrijd te doen. De vorige wedstrijd hebben we verloren tegen AVO met 2-1. We staan nu nog gedeeltelijk bovenaan met Hoogkerk. Dat willen we graag zo houden natuurlijk. Oeps, we kregen al snel een doelpunt om de oren, rustig blijven, dan komen de kansen vanzelf. Dit was ook zo, Wieger wist het gat van de korf te vinden via een klein kansje. Daarna gooide Hendrike er 4 ballen achterelkaar in. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de goede aangeef van onze heren. We gingen met 2-5 de pauze in. Na nog een klein kansje van een dame van AVO.

Na de pauze werd AVO wat feller, wij gingen wat meer fouten maken. Dus werd het toch nog wel een beetje spannend. Een heer van AVO kreeg een strafworp mee en gooide deze er in. 3-5 Daarna scoorde Hielke van afstand. Hierna werd er om en om gescoord. Een kansje van een heer was raak en Hendrike schoot nog een keer raak van afstand. Dit deed een heer van AVO ook. Gelukkig volgde Hielke nogmaals dit voorbeeld. Als laatste wist een dame van AVO nog een kansje te benutten en eindigde de wedstijd in 6-8. Dus weer 2 punten voor ons. Lekker!

Groetjes Margreet.