Frigro/Invicta A1 – De Wâlden A1

Eindelijk was het dan mijn beurt om het verslag van de wedstrijd te maken. Ik heb besloten om het te schrijven door de ogen van de scheidsrechter. Weer eens een ander perspectief, zogezegd.

Op een onchristelijk vroeg tijdstip en zelfs voor de F-jes, mocht ik aantreden als scheidsrechter in de topper Frigro/Invicta A1 tegen De Wâlden A1. Wat was het vroeg. De spelers dachten er net zo over en zelfs het publiek was een tikje ochtendhumeurig. De enige vrolijke noot was de beheerder. Om 9:40 besloot ik te fluiten en de wedstrijd moet dan binnen 5 minuten beginnen. Zoals gebruikelijk duurde het lang voordat Frigro klaarstond en kon ik de wedstrijd laten starten om 9:45 precies. Gezien de stand in de competitie moest dit een makkie worden voor de junioren van Frinvicto. De praktijk was wat weerbarstiger en na de makkelijke 3-0 kwam de Wâlden sterk terug tot 5-4. Toch even op gaan letten dus, als scheidsrechter. Kansen waren er over en weer, maar ze gingen er moeizaam in. De Wâlden maakte veel onnodige overtredingen: afzetten aan de paal, verdedigen van de zijkant en dan net even op de armen tikken, duwtje in de rug en vele andere klassiekers. Infrigra was daar toch wat verstandiger in. De ruststand was 9-7.

Tot 12-10 kon de Wâlden het goed aan. Daarna kwam de kwaliteit en het uithoudingsvermogen van Frigcta om de hoek kijken en kon de Wâlden het niet meer bijbenen. Had de Wâlden minder overtredingen gemaakt, vaak bestraft met strafworp, en wat meer duurvermogen, dan was het nog erg spannend geworden. Invrgro speelde niet super en had zomaar verslagen kunnen worden. De eindstand die op het digitaal wedstrijdformulier werd gezet was uiteindelijk 17-11.

Met vriendelijke groet,

Suzanne Hoen