Invicta/Frigro A1 – Leeuwarden A1

Invicta/Frigro A1 kampioen!

JAAAHOOOR!! KAMPIOEN!!

Voor het eerst als team samengebracht en dan meteen kampioen worden in de 3e klasse, dat is natuurlijk geweldig. De wedstrijd tegen Leeuwarden was de beslissende kampioenswedstrijd. Klaas kon deze wedstrijd jammer genoeg niet bij zijn. In de aanval begonnen Sijtske, Jenny, Gerben en Sanne, die als heer speelde. De verdediging bestond uit Jesse, Wytze, Kelly en Jildou. Op wissel zat Suzanne. We begonnen de wedstrijd zeer scherp en stonden al gauw met 4-0 voor. Dit door een afstandsschot van Gerben, een strafworp van Sanne en twee goals van Jildou. Jammer genoeg wist ook Leeuwarden het gat van de korf te vinden, maar Invicta/Frigro stopte niet met scoren. Gerben en Jildou wisten beide nogmaals een doelpunt te maken en ook Kelly scoorde er een van afstand. De stand in rust werd hierdoor 7-2.

We kregen aan het begin van de tweede helft meteen een doelpunt tegen. De heren Jesse en Wytze scoorden ook en daardoor konden we eindelijk het gaatje van zes maken. Sanne mocht nu ook weer een strafworp scoren en bracht daarbij de score tot 10-3. We behielden daarna het gaatje van zes door een doelpunt van Kelly. Aan het einde van de wedstrijd verloren de scherpte en daardoor verloren we het gat van zes. Gelukkig floot de scheidsrechter af, want het verschil van vier zorgde ervoor dat we bovenaan in de competitie eindigden.

Na de wedstrijd hebben we het kampioenschap geweldig afgesloten met een broodje shoarma en natuurlijk een feestje!!

Gerben de Vries