INVICTA/FRIGRO/HARKEMA A1 – DRACHTEN A2

Er was eens een meisje, laten we geen namen noemen, die te lui was om een verslag te schrijven. Hierdoor moest ik, een jongen die het hartstikke druk heeft in zijn dagelijkse leven en eigenlijk helemaal geen tijd heeft hiervoor dit doen. Dit doe natuurlijk uit liefde voor de club.

Okè, dat even terzijde begin nu over de dag. Het was zaterdag 10 maart die stond in het teken van de kwartfinale van het NK voor de Havics, zij moesten spelen om 16.15 tegen PKC B1 in Harkema maar hier maak ik geen verslag over want daar heb ik te druk voor in mijn dagelijks leven. Invicta/Frigro/Elisa A1 – Drachten A2 dat was de wedstrijd die voor de A’s op het programma stond, de laatste wedstrijd van de zaal competitie. Het was geen belangrijke wedstrijd meer want wij waren ondanks de fantastische overwinning op AVO A2 uitgeschakeld voor het kampioenschap. Maar wij wilden het zaalseizoen goed afsluiten en overtuigend winnen van Drachten.

De opstelling: geef ik niet vrij, dat zal de lezer die dit graag wil weten zelf even uit moeten vogelen. Na een vermoeiende warming-up begonnen we aanvallend niet sterk, maar verdedigend hielden we het wel even vol om geen doelpunt tegen te krijgen tot minuut zeven en Drachten maakt de 0-1. Alex had hier een antwoord op en knalt die bal er gewoon even op zijn Surinaams van afstand in. Jammer genoeg konden we dit niet uit bouwen naar een voorsprong, we kwamen steeds nadat we weer gelijk kwamen een doelpunt achter. Dit tot 4-4, we kwamen voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong dit door een fantisch ingegooide strafworp van Sanne van der Meulen, dit was HET breekpunt in de wedstrijd want hierna scoren wij zonder problemen 6 afstanders. Dit resulteerde in een ruststand van 11-4.

Na rust nemen we door een afstandschot van Gerben die door het mandje viel gelijk afstand van Drachten. Drachten geeft niet op en probeert terug te komen, ze scoren wel één maal maar ze kunnen het gaatje van 7 goals niet dichten. Na dit doelpunt scoren Sanne en Thomas van afstand. Wel even leuk om te melden: Thomas schiet 100 % deze wedstrijd dat betekent ook wel dat alle doelpogingen die hij gedaan heeft een doelpunt waren. Drachten kon dit ook, daar bedoel ik mee van afstand scoren en ze brengen de stand op 14-6. Hierna volgen er 5 goals van de geelhemden en scoort Drachten twee maal, de stand was nu met nog 10 minuten op de klok/ het scorebord 19-8. Nu volgde er een doelpunt die op deze manier deze wedstrijd nog niet voorgekomen was een ‘doorloopbal’. Wat misschien nog wel mooier was deze werd door Gerben afgerond met één hand. Hier kan Thomas Visser die uiteraard op de tribune aanwezig was nog wat van leren. Daarna scoort Drachten nog één keer en Invicta/Frigro/Elisa twee keer. Dit resulteerde in een eindstand van 22-9.

De wedstrijd was afgelopen maar een aantal spelers moesten gelijk door en plaatsnemen op de bank bij andere teams. Waar we misschien wel de hele week naar uit hadden gekeken: de wedstrijd van de Havics. De één als wisselspeler de andere als hooligan. Deze wedstrijd werd gewonnen door de Havics met 26-15.

Thomas de Vries

Dit bericht is geschreven op

Eén reactie op “INVICTA/FRIGRO/HARKEMA A1 – DRACHTEN A2”

Geef een reactie