INVICTA/FRIGRO 1 VERLIEST DERBY VAN HARKEMA 1

Zaterdag 15 september was alweer de tweede competitiedag. Vandaag mocht de Pruttelpot formatie het opnemen tegen Harkema 1. Uit voorgaande wedstrijden wisten we dat het geen makkelijke pot zou gaan worden, maar dat we echt alles moesten geven om Harkema te verslaan.

Om 15.30 floot scheidsrechter de heer K.M Houtstra af om te beginnen. In onze aanval begonnen Jesse van Manen, Alex Visser, Sanne van der Meulen en Elisa Zijlstra. De verdediging bestond uit Wytze van Santen, Gerben de Vries, Jenny Nicolai en Silva van der Laan.

De eerste paar aanvallen wisten Invicta/Frigro 1 en Harkema 1 beide niet te scoren. Toch was het na minuut 3 Jesse van Manen die als eerste de korf wist te raken. Maar al snel volgde Harkema ons door snel achter elkaar scoren en de stand op 1-3 te zetten. Dit zinde de oranjehemden niet, gelukkig wist Elisa Zijlstra via een mooi afstandsschot de stand op 2-3 te zetten. Hierop volgde een mindere fase van de oranjehemden, Harkema wist hier van de profiteren en zette de stand op een 4-9 voorsprong en hiermee gingen we de rust in.

Tweede helft stapten we weer met goede moed het veld in, met twee wissels. Helaas was het Harkema die als eerst na rust de korf wist te vinden, 4-12. De Pruttelpot formatie wist veel kansen te creëren maar de bal wilde niet door het de gele korf heen, waardoor we steeds pech hadden. Ook zat het fysieke spel van Harkema niet mee, spelers van ons werden een aantal keer naar de grond gehaald.

Uiteindelijk wisten toch Elisa Zijlstra, Silva van der Laan en Gerben de Vries het gat toch een beetje kleiner te maken. Waardoor we jammer genoeg hebben verloren met een eindstand van 10-14.

Volgende week (22-09) staat er voor ons een uit wedstrijd op het programma, dit maal tegen NQl 1 uit Burdaad wederom om 15.30 uur. Hopelijk komt het publiek ons weer aanmoedigen.

Silva van der Laan

Dit bericht is geschreven op

Geef een reactie