1ste wedstrijd na zomervakantie!

De eerste tien minuten van de wedstrijd gingen heel goed, het stond gelijk al 1-4 voor. Yenthe en Elize gingen eruit en Erike en Jaël kwamen erin. Yaël scoorde al gelijk een inloopbal en Erike even later ook. Het was alweer snel pauze en het stond 8-1. We gingen even wat ranja drinken en daarna weer door met de wedstrijd. Melle en Wieger gingen eruit en Elize en Yenthe kwamen erin.

Erike en Jaël werden de heren. En we gingen weer door met de wedstrijd.

Het ging niet heel goed op het begin, de tegenpartij scoorden gelijk 4 doelpunten en het was toen 5-9. Dat was wel een tegenvaller.

Maar toen Wieger en Melle er weer in kwamen, ging het weer goed.

Wij scoorden 3 doelpunten en toen was de wedstrijd alweer afgelopen.

De eindstand in 5-12 geworden, het was een leuke wedstrijd!

Groetjes Erike

Dit bericht is geschreven op 0 reacties

It Fean/Boelenslaan D3 – Frigro D1

Wij (Frigro D1) hebben zaterdag 19 oktober tegen It Fean/Boelenslaan in Surhuisterveen gekorfbald. Het was prima korfbalweer en Gerben heeft ons gecoacht. We hebben heel gemakkelijk gewonnen. Na tien minuten spelen stonden we al 0-6 voor en in de rust was het al 0-9. Na de ranja ging het alleen nog maar beter met het doelpunten maken. Iedereen heeft deze wedstrijd gescoord en de eindstand was 1-27.

We staan nu bovenaan en kunnen nog kampioen worden. Volgende week moeten we de laatste wedstrijd nog tegen de nummer twee. Die wedstrijd willen we natuurlijk ook winnen!!

Groetjes, Yenthe

Dit bericht is geschreven op 0 reacties

Poiesz Jeugd Sponsor Actie

Steun Frigro met de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. Dat is winst voor ons en euro’s voordeel voor jou! Doe de Jeugd Sponsor Munten die je ontvangt bij je boodschappen in de koker van onze vereniging bij de Poiesz supermarkt te Buitenpost.

Dit bericht is geschreven op 0 reacties

INVICTA/FRIGRO 1 PAKT WINST OP NQL

Zaterdag 22 september reist de Pruttelpot-formatie af naar een regenachtig Burdaard. Hier mochten we het opnemen tegen NQL 1.

Om 15:30 floot scheidsrechter de heer G. Keuning af om te beginnen. In de aanval begonnen Alex Visser, Jesse van Manen, Sanne van der Meulen en Elisa Zijlstra. De verdediging bestond uit Wytze van Santen, Gerben de Vries, Silva van der Laan en Jenny Nicolai.

Aan het begin van de wedstrijd wisten Invista/Frigro en NQL de korf te raken, hierdoor liep de wedstrijd gelijk op en stond het na een paar minuten 2-2. Na een minuut of 10 gespeeld te hebben viel er een gat in de wedstrijd waarin beide ploegen niet wisten te scoren, na deze 10 minuten wisten beide ploegen weer om en om te scoren. De rust werd ingegaan met een stand van 6-5.

De tweede helft startten we met goede moed na een peptalk van coach Durk Oostra. Door afstandschoten van Alex Visser en een strafworp van Gerben de Vries wisten de oranjehemden weer op een voorsprong te komen van 6-8. Na deze stand wist Invicta/Frigro de voorsprong niet meer uit handen te geven.  De rest van de tweede helft scoorden beide ploegen nog om en om, wat tot een eindstand leverde van 12-14 in het voordeel van de Pruttelpot formatie

Volgende week zaterdag, 29-9, wordt er thuis op het Baensein gespeeld om 15:30 tegen Spannum 1. Hopelijk komt publiek ons weer aanmoedigen!

Bernard Kamperman

Dit bericht is geschreven op 0 reacties

DE PARABOOL 5 – INVICTA/FRIGRO 2

Op 22 september 2018 werd deze wedstrijd die tussen de nummer 4, de Parabool had 1 gewonnen en 1 verloren en de nummer 6 Invicta/Frigro 2. Wij hadden 1 verloren en 1 gelijk gespeeld.

De taak van coach werd ingevuld door Klaas Visser door afwezigheid van Geertje Krap. We hadden afgesproken dat we in de verdediging flink druk zouden geven met zijn allen om De Parabool weinig kansen te gunnen.

Rond kwart voor 5 ging er nog een onweersbui over het Zernike complex in Groningen. Gelukkig viel er geen regen uit en dit was een voorbode van het verloop van de wedstrijd voor Invicta/Frigro 2. De goden waren ons goed gezind!

De eerste helft werd er gerust met een 4-5 voorsprong voor het 2de dat gesponsord wordt door Vishandel Sterkenburg. Ik speelde mijn eerste wedstrijd sinds vorig seizoen en mocht direct mijn entree in de basis maken! Met nog maar 2 trainingen en de jetlag in de ‘’beulig’’ was ik gelukkig foutloos op de strafworpen.

Tijdens de pauze kregen we wat tips en tricks van de coach van de Nederlands Kampioen. In het verdedigingsvak hadden we veel moeite met het op gelijk komen van de heren. Hierdoor gingen de dames van De parabool kruizen en kregen zij veel kansen. Een geluk voor Invicta/Frigro was dat de Parabool niets met deze kansen deed. De 2de helft hebben we de tips van de coach uitgevoerd in de verdediging en werd er ook steeds makkelijker de korf gevonden. Sijke en Lieke scoorden voor het aanvalsvak en met nog 15 minuten te spelen kwam Rien er in. hij sleepte samen met Kelly die er 5 minuten voor tijd in kwam de overwinning over de streep met samen 3 goals! Rien had al een wedstrijd van hun eigen team de A1 gehad en toch wilde hij nog wel even mee naar Groningen! Bedankt Rien voor je steun, het wordt echt gewaardeerd!

De eindstand was 7-12 voor de Friezen en ook het 1ste had gewonnen dus een goede middag voor de selectie.

Ik heb weer genoten van het korfbalspelletje en het 2de heeft een getalenteerd team dus ik verwacht een mooi seizoen! Groeten Jorn

Dit bericht is geschreven op 0 reacties

INVICTA/FRIGRO 3 STELT ORDE OP ZAKEN IN TWEEDE HELFT

De voorbespreking

Invicta 3 had voor de wedstrijd een lastig probleem, de trainingspakken/shirts/broekjes/rokjes moesten worden gepast. Iedereen liep door elkaar, mensen pakten wat ze pakken konden en wisselden toch weer kleding uit. Het was onrust alom.  Conclusie: mooie shirts en pakken, de broekjes/rokjes waren wat te klein maar daar  wordt wat aan gedaan. Dit alles duurde een kwartier totdat een van de spelers zei :” Jongens en nu even serieus, we moeten zo wel een wedstrijd spelen”. Dat was de voorbespreking, ijzersterk en het leverde een dikke overwinning op terwijl dat de eerste helft niet zo leek.

De tegenstander

Invicta had te horen gekregen dat er een heel aantal spelers gestopt waren bij It Fean, dat is erg jammer want als buurtvereniging gun je dat elkaar niet. Invicta had verwacht dat de tegenstander dus met een aangevuld team zou komen. Dat was ook zo, maar Frigro was blij dat de gemiddelde leeftijd van de tegenstander misschien nog net  iets hoger lag dan de ploeg uit Kollum/Stroobos. De wedstrijd werd er daardoor helaas niet makkelijker op,  de tegenstander had ook routine en dat leverde soms grappige/ vreemde situaties op.

Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door :

Edward Hoen, de scheidsrechter van afgelopen zaterdag heeft de afgelopen weken 3 wedstrijden gefloten van onze vereniging voor de KNKV, als hij zaterdag niet had gefloten, had onze wedstrijd niet door kunnen gaan. Hij liet zelfs zijn eigen wedstrijd  schieten door ons te fluiten.  Onze dank is dan ook groot, het is echter erg jammer dat de bond het niet voor elkaar krijgt om scheidsrechters op wedstrijdniveau te laten fluiten.  Deze spelers op dit niveau betalen ook contributie en willen graag ook een scheidsrechter. Het is natuurlijk een probleem van ons allemaal, maar een boete uitdelen terwijl je twee dagen van te voren de wedstrijd pas krijgt toegewezen, is dat ideaal?  Terug naar de wedstrijd, daar doen we het tenslotte voor.

Ruurd Meindertsma

Dit bericht is geschreven op 0 reacties

INVICTA-FRIGRO B1 – OERTERP/VKC B1

Ook het team Invicta – Frigro B1 is weer van start gegaan. Dit team bestaat uit de volgende dames; van Invicta- Hilliene Reitsma, Emma van der Meulen, Judith Hoekstra, Anke van der Zwaag, Bente de Vries, Anouk Koster, Lysanne Stoop, Esmee Hoekstra – en van Frigro – Hanne Plantinga en Esther de Vries. Een gezellig damesteam wat sinds dit seizoen getraind en gecoached wordt door Bart de Vries. De eerste wedstrijd tegen Harkema hadden we verloren en daardoor waren we nog meer gemotiveerd om juist deze wedstrijd wel te willen winnen. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Kelly Beiboer begonnen we. Het duurde lang voordat de aanval tot scoren kwam. Gelukkig kwam daar na vele minuten gekorfbald te hebben verandering in,  2 kleine kansjes werden benut door Esmee 2-0. Ook Oerterp/VKC wist te scoren 2-1.  Emma van der Meulen scoorde een afstander 3-1.  Het laatste doelpunt was voor Esther de Vries, zij scoorde middels een inloopbal. Eindstand 4-1.  Wat op de training wel wil, lukte tijdens de wedstrijd niet; veel scoren. Maar gelukkig de eerste 2 punten zijn binnen.

Dit bericht is geschreven op 1 reactie

INVICTA/FRIGRO 1 VERLIEST DERBY VAN HARKEMA 1

Zaterdag 15 september was alweer de tweede competitiedag. Vandaag mocht de Pruttelpot formatie het opnemen tegen Harkema 1. Uit voorgaande wedstrijden wisten we dat het geen makkelijke pot zou gaan worden, maar dat we echt alles moesten geven om Harkema te verslaan.

Om 15.30 floot scheidsrechter de heer K.M Houtstra af om te beginnen. In onze aanval begonnen Jesse van Manen, Alex Visser, Sanne van der Meulen en Elisa Zijlstra. De verdediging bestond uit Wytze van Santen, Gerben de Vries, Jenny Nicolai en Silva van der Laan.

De eerste paar aanvallen wisten Invicta/Frigro 1 en Harkema 1 beide niet te scoren. Toch was het na minuut 3 Jesse van Manen die als eerste de korf wist te raken. Maar al snel volgde Harkema ons door snel achter elkaar scoren en de stand op 1-3 te zetten. Dit zinde de oranjehemden niet, gelukkig wist Elisa Zijlstra via een mooi afstandsschot de stand op 2-3 te zetten. Hierop volgde een mindere fase van de oranjehemden, Harkema wist hier van de profiteren en zette de stand op een 4-9 voorsprong en hiermee gingen we de rust in.

Tweede helft stapten we weer met goede moed het veld in, met twee wissels. Helaas was het Harkema die als eerst na rust de korf wist te vinden, 4-12. De Pruttelpot formatie wist veel kansen te creëren maar de bal wilde niet door het de gele korf heen, waardoor we steeds pech hadden. Ook zat het fysieke spel van Harkema niet mee, spelers van ons werden een aantal keer naar de grond gehaald.

Uiteindelijk wisten toch Elisa Zijlstra, Silva van der Laan en Gerben de Vries het gat toch een beetje kleiner te maken. Waardoor we jammer genoeg hebben verloren met een eindstand van 10-14.

Volgende week (22-09) staat er voor ons een uit wedstrijd op het programma, dit maal tegen NQl 1 uit Burdaad wederom om 15.30 uur. Hopelijk komt het publiek ons weer aanmoedigen.

Silva van der Laan

Dit bericht is geschreven op 0 reacties

INVICTA/FRIGRO 2 EINDIGT DE WEDSTRIJD ZOALS DEZE GESTART WAS

Op de zonnige zaterdagmiddag was Harkema 2 de tegenstander voor het tweede team van Invicta/Frigro. Harkema kwam vrij snel op voorsprong. Door twee mooie doelpunten van Sijke en Hinke wist de thuisploeg op voorsprong te komen. Harkema beantwoorde door zelf tweemaal te scoren.

Al gauw was het duidelijk dat het een gelijk opgaande strijd zou worden. Geen van beide ploegen was in staat om bij een voorsprong deze uit te bouwen. Het spel van het tweede oranje team was slordig en oogde langzaam. Met een nipte achterstand van 7-8 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de tweede helft startte de thuisploeg met wat meer strijd, om de punten in Kollum te houden. Met het inbrengen van Maaike, Alex en Maarten was het duidelijk dat aanval werd geopend. Het spelbeeld bleef hetzelfde en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Net op het moment dat we dachten dat Maarten het winnende doelpunt had gemaakt, wist Harkema in de slotfase toch nog de stand gelijk te trekken. Hierdoor werden de punten verdeeld en eindigde de wedstrijd zoals deze ook begon, namelijk met een gelijkspel. (18-18)

Weinyk Drost

Dit bericht is geschreven op 0 reacties